Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Velvære

Motioner også, når du er på ferie

Ferie er vidunderligt. Det er her, du kan holde en pause fra hverdagens travlhed og pres, og det er også her, du kan lade batterierne op. Der er i det hele taget meget godt at sige om at holde ferie. Du får en tiltrængt pause, du spiser og drikker godt, og du har ikke mange pligter.

Det er nødvendigt med en god pause af og til. Men sådan en pause behøver ikke at føre til, at du giver slip på alle dine gode vaner. Du bør stadig i stort omfang holde dig til at spise sundt og motionere. Også når du er på ferie. Det behøver slet ikke betyde, at det bliver kedeligt. Det er bare at føre de gode vaner videre.

Sørg for at få bevæget dig aktivt, mens du er væk. Det gavner sig. Husk også at hygge dig, mens du er afsted. Det fortjener du.

Få motion, selv om du er på ferie

Hvis du er vant til at motionere og træne på en helt bestemt måde og på et helt bestemt sted, så kan det være lidt svært at se andre muligheder for træning, når du er et andet sted. Men de er der! Der vil altid være en mulighed for at bevæge sig.

Du kan gå eller løbe en tur, du kan måske svømme eller lignende. Lej en cykel i stedet for en bil, lav gulvøvelser, der ikke kræver noget udstyr, og vær i det hele taget åben over for de muligheder, som de lokale omgivelser byder på.

Du kan få mere inspiration til feriemotion her på rejseguide.dk, der også understreger, at motion er mange ting, og at det fint kan klares på en feriedestination. Lad dig inspirere, og find selv på forskellige nye måder at dyrke motion på. Det kan der bogstaveligt talt gå sport i. Få dine rejsekammerater med på det, og I kan inspirere hinanden.

Aktiv ferie og afslapning

Ferie skal også være ferie. Med mindre det er en decideret træningsferie, du har bestilt, så bør der også være plads til at slappe af og nyde livet. Det kan du passende gøre, når du har fået klaret det der med motionen. Det giver den bedste samvittighed at gøre tingene i den rækkefølge. Så kan du bedre nyde det.

Få derfor klaret motionen og muligheden for at holde den gode form, inden du nyder ferielivets mange glæder. Så er der god balance i tingene. Hver ting til sin tid.

Vær klar til at genoptage din træning, når du kommer hjem

Hvis du har sørget for at få trænet, mens du har været på ferie, så er det nemmere for dig at fortsætte med din træning, når du kommer hjem igen. Det er helt anderledes nemt, end hvis du bare har givet slip på alle de gode vaner, mens du har været på ferie.

Det går altid meget hurtigere at dale i niveau, end det gør at komme op på omgangshøjde igen. Du gør dig derfor en stor tjeneste, hvis du holder en form for træning i gang, mens du er afsted. Så bliver det nemlig ikke helt så svært at finde din gamle form igen.

Det kan være overraskende svært at klare din sædvanlige træning, selv om du bare har været væk i en uge eller to. Det kan tage måneder at genvinde niveauet. Det kan du lige så godt prøve at undgå.

Du har det i øvrigt også meget bedre, når du får bevæget dig hver dag. Hold derfor gerne en aktiv ferie, selv om du også får hygget dig. Gør dig selv den store tjeneste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *