Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Sundhed

Sabbatår frivilligt arbejde i udlandet – bliv klar til medicinstudiet

Hvis du overvejer at studere medicin eller allerede er blevet optaget på medicinstudiet, kan et sabbatår frivilligt arbejde i udlandet give dig værdifuld erfaring inden for området. Ved at følge læger på et hospital vil du få tillid til dit valgte studieområde og lære mere om, hvad der kræves for at arbejde som læge. Du får også mulighed for at modnes personligt, få nye venner og opleve forskellige kulturer. Praktikopholdet varer typisk 4-12 uger og er åbent for deltagere fra 18 år og opefter.

Et sabbatår frivilligt arbejde i udlandet er den perfekte måde at få førstehåndserfaring med at arbejde på et hospital. Du vil følge en betroet læge fra et af vores partnersygehuse, som vil fungere som din mentor i det daglige arbejde på afdelingen. Sammen med din mentor vil du være rundt og behandle patienter, observere procedurer og opleve det daglige liv på hospitalet. Dette er en uvurderlig mulighed for at lære af erfarne læger og få indsigt i, hvordan et hospital fungerer.

Din mentor vil være sammen med dig under hele dit praktikophold og give dig vejledning og støtte. Han eller hun vil forklare patienternes sygdomme i detaljer og besvare eventuelle spørgsmål, som du måtte have. Et sabbatår frivilligt arbejde i udlandet er struktureret, så du kan få mest muligt ud af din hospitalsophold. Du vil normalt blive skygget af mindst én medstuderende, hvilket vil give dig mulighed for at dele dine erfaringer.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her mere information om ophold under sabbatår i udlandet med Try Medics.

 

Sabbatår frivilligt arbejde i udlandet – dine arbejdsopgaver

Hvis du vælger at tage et sabbatår frivilligt arbejde i udlandet som læge i et tropisk land, får du mulighed for at behandle tropiske sygdomme som malaria. Du vil også kunne overvære fødsler og operationer, hvilket vil give dig et værdifuldt indblik i, hvad der kræves i en lægekarriere.

Som medicinstuderende får du mulighed for at rotere rundt på forskellige afdelinger hver uge. Dette vil give dig et godt indblik i en læges arbejde og ansvarsområder. Du kan vælge dine afdelingspræferencer, når du tilmelder dig, og man vil gøre vores bedste for at imødekomme dine valg. Blandt de mulige afdelinger kan være medicinske, ambulante, pædiatriske, kirurgiske og obstetriske afdelinger.

En typisk praktikdag på hospitalet løber fra ca. kl. 7.30 til 12.00, og nogle praktikanter fortsætter om eftermiddagen til en undervisningslektion. På nogle afdelinger kan praktikperioderne variere afhængigt af dagens program. Hvis du f.eks. er i praktik på en kirurgisk afdeling, kan du måske observere en operation, der er planlagt til eftermiddagen. Alt i alt er et praktikophold på hospitalet en god måde at få førstehåndserfaring på det medicinske område på, og du kan med fordel gøre brug af denne fantastiske mulighed.

9.260 thoughts on “Sabbatår frivilligt arbejde i udlandet – bliv klar til medicinstudiet