Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Velvære

3 tips til at gøre hjemmet mere behageligt

Der findes ikke mange steder i verden, hvor vi bruger lige så mange penge på vores hjem som i Danmark. Og hvorfor egentligt ikke? Med det til tider kolde eller deciderede barske nordiske klima, giver det god mening at skabe de bedst tænkelige rammer for vores ophold inde bag hjemmets varme vægge.

Her får du 3 tips til at gøre din bolig en smule mere behagelig.

Gulvvarme

Gulvvarme er måske ikke den mest ”sexede” ting at tale om. Men for dem, der har prøvet at gå på et gulv med indbygget varme på en kold vinterdag, vil der nok være tale om en af livets små luksusting.

Men gulvvarme er faktisk ikke kun rigtig lækkert for vores fødder. Det kan også gøre det mere behageligt for vores øjne! Ikke fordi dine øjne bliver opvarmede, men fordi at en god jævn varmefordeling fra gulvet kan fjerne behovet for radiatorer på væggen. Det kan gøre indretningen lettere, da man f.eks. får bedre plads til at placere skabe, spejle osv. Desuden ser det også bare flottere ud, når man får et rent udtryk i rummet.

Skal du have lagt gulvvarme, kræver det blot gode varmekabler, som du kan få hos specialister og i byggemarkeder. 

Bedre belysning

Lys spiller en vigtig rolle for vores helbred. I kraft af vi bliver ældre får vi endda brug for bedre belysning, da vi får sværere ved at optage det. OG derudover er lyset bare vigtigt for vores trivsel. Du bør derfor sørge for god belysning i dit hjem, hvilket du blandt andet kan gøre ved at indrette boligen ud fra de områder, hvor solen kommer ind. Placer derfor gerne spisebordet, dit skrivebord osv. ud fra hvor du kan udnytte lyset bedst tænkeligt.

Husk desuden at bruge LED pærer, der giver flot lys g har en god farvetemperatur.

Planter

Noget af det nemmeste du kan gøre, som påvirker dit humør positivt, er at indrette dig med planter. Tænk gerne i både planter med flotte farver og mere klassiske stueplanter. De er nemlig med til at give os ro. De organiske planter har god effekt på kroppen, fordi de kan virke stressreducerende og beroligende. Desuden kan planter virke støjdæmpende! Det er godt for dit indeklima.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *