Velvære

Vil du gøre noget godt for dit velvære?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ens psykiske velvære er enormt vigtigt. For har man det ikke godt mentalt, så vil en del andre ting i hverdagen være svære at få til at hænge sammen. En krop i konstant stresstilstand kan ikke fungere optimalt, og et hovede midt i en depression vil heller ikke kunne udføre det, det ellers kan klare. Derfor er det helt essentielt, at man fylder sin hverdag med ting, der ikke kører en fuldstændig ud, men derimod fylder en op med ny energi og livsglæde. Det kan godt tage sin tid at finde ud af, hvad man elsker at lave, men det vigtigste er, at man prøver. Der er dog helt sikkert nogle ting, der kan hjælpe ens krop med at falde til ro og kan skænke en mere jordbundethed i hverdagen.

Havearbejde

En rigtig god måde at falde til ro på er ved at udføre havearbejde. Det har en helt særlig effekt på en, når man befinder sig ude i naturen, og derudover kan det være meget sundt at have et projekt, som man kan vende tilbage til. Især ens tilknytning til naturen, tryghed og jordbundethed kan styrkes ved at befinde sig i naturen, mens de gentagne bevægelser under ukrudtslugningen kan opleves nærmest meditative for ens krop.

Der findes mange muligheder indenfor havearbejde, og man kan på den måde vælge netop det, der passer bedst til ens energiniveau og tidsplan. Har man ikke helt så meget plads i sin have, kan man for eksempel plante søjleæbletræer. Søjleæbletræer fylder ikke så meget, idet de vokser opad og ikke har grene, der vokser ud til siden. At passe og pleje et æbletræ kan være en rigtig god aktivitet, og heldigvis kan man nyde de færdige æbler i en lækker æblekage bagefter.

Yoga og meditation

Selvfølgelig er det også helt oplagt at dyrke yoga og meditere, hvis man har brug for en afslappende fritidsinteresse. Ved at dyrke netop yoga strækker og styrker man sin krop, og man udfordrer sig selv med nye positioner og øvelser. Der findes mange forskellige slags yoga, og på den måde er det en god idé at undersøge, hvilken slags yoga man vil gå til. Man kan for eksempel gå til hot yoga, som er yoga, der udføres i højere temperaturer, hvilket fører til, at man sveder mere. Det særlige ved yoga er dog vejrtrækningen, og det er også netop denne, der kan få en til at føle en sammenhæng mellem krop og sind.

Write A Comment