Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Velvære

Får dit hår den rette pleje?

Sundt og stærkt hår kommer ikke af sig selv. Det kræver konstant pleje. De fleste mener allerede at vide, hvordan de skal pleje deres hår, men desværre findes der mange sejlivede myter derude, som gør, at du måske plejer dit hår helt forkert. Vi kommer derfor her med vores bedste tips til, hvordan du kan sikre et stærkt og sundt hår uanset din hårtype.

Vask ikke håret hver dag

Det kan da ikke være slemt at vaske håret hver dag. Hårvask er jo en væsentlig del af hårplejerutinen. Men hårvask er også meget opslidende, især når det sker hver eneste dag. Det er derfor en god idé at skære hårvasken ned til 2-3 gange om ugen. Hvis du døjer med meget fedtet hår, kan du godt fortsætte med at vaske håret hver dag, men vælg da en mild shampoo, så du ikke slider unødigt på håret. Hvis du træner ofte, anbefaler vi, at du nøjes med at skylle håret med rent vand og blot bruge lidt balsam, hvis dit hår ellers er svært at rede ud.

Vask håret rigtigt

Det er faktisk chokerende mange, der ikke ved, hvordan man reelt bør vaske håret – og der er derfor mange, der slet ikke får særlig meget ud af de produkter, de benytter til hårvask. Når du skal vaske håret, bør du starte med at børste håret, inden du går i bad. Det bliver i så fald mere rent og filtrer også mindre efterfølgende. Derefter bør du bruge en lille klat shampoo og lade den sidde i et minuts tid og så skylle det ud. Det hjælper dig med at opløse snavs og gøre håret rent. Herefter bør du bruge balsam i spidserne og skylle håret i lunkent vand. Alt for varmt vand udtørrer nemlig både hår og hovedbund. Til slut er det en god idé at slutte af med helt koldt vand. Det lukker hårstrået og gør håret blankt og pænt.

Tør håret forsigtigt

De fleste bruger et håndklæde, når de tørrer håret efter bad. Det kan dog være meget skadeligt for håret, da det kan knække det. Det er derfor en god idé kun at bruge håndklædet til at trykket vandet forsigtigt ud af håret, lade håret lufttørre og så så i gang med hårtørreren til sidst. Når du bruger hårtørreren, er det vigtigt, at du holder den så langt væk fra dit hår som muligt og holder den på den laveste temperatur. Brug også gerne en god heat protection spray for at beskytte håret fra varmen.

Få klippet spidser regelmæssigt

Spaltede spidser er en af de helt store synder, når det handler om at få sundt og stærkt hår. Spaltede spidser får nemlig håret til at se slidt og usundt ud, selvom det måske ikke er tilfældet. Det er dog ikke noget, man kan komme af med igen ved at bruge de rette plejeprodukter. De kan kun kommes til livs hos frisøren. Det er derfor vigtigt, at du tager fordi frisøren regelmæssigt, gerne hver 6.-8. uge, så du altid har et sundt udseende hår og samtidig får vedligeholdt din frisures form. Regelmæssige klipninger er også med til at sørge for, at du kan få langt hår. Mangler du en dygtig frisør, så anbefaler vi denne frisør i Kolding.

One thought on “Får dit hår den rette pleje?

  • Wow, amazing blog layout! How long have you ever been running a
    blog for? you make blogging glance easy. The entire
    glance of your site is fantastic, let alone the content material!
    You can see similar here e-commerce

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *