Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Økonomi

Et friskt hjem: få nu malet de vægge!

Det er noget, vi alle kan komme til at gå rundt og udskyde igen og igen. Pludselig har du været utilfreds med dine vægge i årevis, før du endelig gør noget ved det. Men hvorfor ikke bare spare sig selv al den utilfredshed, ved at gøre noget ved sagen her og nu? Flotte, nymalede vægge medfører et friskt sind. Find den rigtige maling, få nogle venner til at hjælpe, og kom i gang med malerprojektet. Her er nogle tips til, hvordan du får malet væggene rigtigt og uden de store problemer.

Hav udstyret i orden

Sørg først og fremmest for, at du har det rigtige udstyr og den rigtige maling. På https://www.maler-maling.dk/ kan du for eksempel læse om forskellige typer maling og tapet. Det betyder noget, hvilken slags maling, du bruger, og så betyder det selvfølgelig meget, hvilken farve, du gerne vil have.

Derfor kan det være en god idé at forestille sig rummene i dit hjem med forskellige farver maling på. Tal med dine venner og din omgangskreds om, hvilke farver, de kan lide på vægge. Man går aldrig galt i byen med hvid maling, men måske har du lyst til at prøve noget sjovt, som for eksempel himmelblå eller lime. Der kan også være forskellige farver i de forskellige rum.

Derudover er det vigtigt med de rigtige pensler, rigeligt med malertape og, selvfølgelig, noget godt, gammelt tøj, som gerne må blive plettet til med maling. Der kan være noget charmerende ved en sort T-shirt med hvide malerpletter, eller de klassiske, hvidplettede bukser.

Gør en dag ud af det

Det er lettere sagt end gjort at male hjemmet. Det kræver, at man lige tager sig sammen til det, og det kan være svært at gøre, hvis man bare forestiller sig en lang, hård og kedelig dag med arbejde.

Til gengæld kan det være noget helt andet, hvis man beder nogle venner om hjælp til projektet. Det skal gerne være nogle venner, der har prøvet det før, så det ikke tager hele weekenden at male en enkelt lejlighed.

Men inviter vennerne eller familien over, sæt eventuelt noget hyggelig musik på, og kom ellers i gang med at male. Måske kan I derefter spise pizzaer eller andet mad, som du selvfølgelig byder på. En pizza og en øl, eller måske en god kage, kan være lokkemad for de fleste venner. Samtidig byder sådan en dag på gode minder og gode stunder, når man tilbringer den i godt selskab.

På den måde behøver det altså ikke at ses som en sur pligt, når der skal males. Tværtimod kan det ende med at blive en af de bedre dage i en ellers ensformig hverdag. Og fremover, når du lægger mærke til de flotte, nymalede vægge, vil du kunne tænke tilbage på den hyggelige maledag i godt selskab. For ikke at tale om, at hvis det er en ny lejlighed, er det også en god måde at introducere vennerne til det nye sted. Ja, at male kan sagtens være hyggeligt og rart, hvis bare man har udstyret, selskabet og indstillingen i orden.

3 thoughts on “Et friskt hjem: få nu malet de vægge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *