Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Velvære

Fliserens

Fliser i haven eller terrassen, og i øvrigt andre steder, ser måske ud til at være en overflade hvorpå der intet kan gro. Intet kunne være længere fra sandheden! Der er ubudne gæster så som flisepest og alger som intet har imod at besætte en ellers gold overflade. Men frygt aj, der er hjælp at hente. Det er nemlig muligt at rense selv de mest angrebne fliser.
Metoden er som sådan simpel, om end lidt tidskrævende alt efter hvordan man vælger at gøre. Vælger du en professionel virksomhed til at komme og ordne det, vil de som oftest vælge at arbejde med følgende

• Afrensning af fliser. Det er første trin i en tretrins raket. Her bruges der professionelt udstyr til at fjerne overfladebelægninger som fx flisepest og alger. I forhold til om overfladen på fliserne eroderer, så er svaret nej. Overfladen på stene bør ikke tage skade og derfor kan denne behandling gentages hvis nødvendigt.
• Her foretages en desinficering af fliserne. Det betyder i alt sin enkelthed at der fjernes de dybtliggende alger, da metoden der benyttes sørger for at trække ned i fliserne og derved få fjernet rester af alger og andet som ikke kan ses med det blotte øje. At desinficere fliserne kan med fordel gøres årligt når der skal gøres forårs klar, og på den måde sikre man at der ikke dukker de grønne alger og flisepest op, år fra år. En anden bonus er også at fliserne vil stå flotte og indbydende gennem hele sommeren. Sådan!

• Sidste trin i raketten handler om at få fliserne imprægneret. Dette skal ske umiddelbart efter desinficering, eller senest 3-4 uger efter. Dette er med til at forsegle overfladen på stenene, og på den måde beskytte optimalt mod ny begroning af stort set alle slags. Denne imprægnering er også med til at beskytte mod hårdt vejr, såvel som syreregn. Selve forseglingen sørger også for det trækker mindre vand ned i selve stenen. Det er vigtigt at sige det ikke har indflydelse på hvordan stenene ser ud, og efterlader ikke en synlig overflade. Så der er ingen grund til nervøsitet om fliserens efterlader den flotte terrasse som et lakgulv.

En sådan omgang vil uundgåeligt efterlade dine sten som var de nylagte. Hvis man så vælger at vedligeholde dem en gang om året, så har de en lang levetid, hvor man kan nyde frugten af sit arbejde. Der er ikke nogle former for sten der ikke kan få denne form for fliserens, så det er bare med at finde en fagmand eller virksomhed der kan hjælpe med at få det bedst mulige resultat frem. Så med fliserens behøver du ikke i første omgang tænke på om det er tid til en dyr fornyelse af havegangen og terrassen, prøv i stedet først at få din sten og terrasse ordnet med fliserens. Du skal heller ikke søge om nogle form tilladelse til at igangsætte fliserens, så længe der bliver benyttet godkendte materialer og kemikalier. Dette ved det firma du får hjælp af, alt om.

One thought on “Fliserens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *