Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Sundhed

Hold dig sund med hjemmetræning

Vil du gerne holde dig i form og dyrke motion, så du kan være sund og rask? Har du ikke lyst til at tage i fitnesscenteret og bruge en masse penge på det? Så kan det være, at du skal overveje hjemmetræning. Hvis man træner derhjemme, sparer man penge på fitnessabonnementet, man sparer tid på transport, og man har helt frie tøjler til at træne, som man vil.

Hvorfor træne derhjemme?

Der er flere forskellige gode grunde til at træne derhjemme – især hvis man ikke er så vild med fitnesscenteret. Når man træner derhjemme, slipper man bl.a. for at vente på, at den maskine, man gerne vil træne på, bliver ledig. Samtidig slipper man også for følelsen af, at alle de andre i centeret kigger på en, når man træner. Det kan selvfølgelig være, at man synes, det er rart, at der er andre, der kigger, mens man træner. Hvis man i stedet ikke er så meget til det, slipper man i hvert fald for det derhjemme.

Derudover slipper man også for transporttiden derhen. Hvis der er langt, kan det være, at man har en lang cykel- eller gåtur hver vej for at komme til at træne. Det er måske ikke lige det, man har allermest lyst til efter at have trænet ben i en time. Man behøver heller ikke gå ud i dårligt vejr for at komme til at træne eller at have dårlig samvittighed over, at man kom til at tage bilen til træning.

Træn på maskiner derhjemme

Hvis man godt kan lide muligheden for at træne på maskiner i fitnesscenteret, men ellers helst vil undgå centeret, kan man også sagtens træne på maskiner derhjemme. Der findes flere forskellige maskiner, man kan købe til brug derhjemme. Nogle kan endda fås i små og kompakte eller sammenklappelige udgaver, så de ikke fylder hele stuen, når man ikke skal bruge dem.

Køber man en maskine eller to til sit hjem, er man samtidig også fri for den faste udgift til træningscenteret hver måned. Køber man f.eks. en crosstrainer, er det en engangsudgift, der gør, at man kan træne det meste af kroppen derhjemme, når man vil. Så kan det godt være, at den ved første øjekast virker en del dyrere end et fitnessabonnement. Hvis man f.eks. er flere i husstanden, der kan bruge den, kan man dog hurtigt tjene den hjem i dyre abonnementer.

Hold motivationen oppe

En udfordring ved hjemmetræning kan være at holde motivationen oppe, men det kan også være en udfordring ved alt andet træning. Noget, der kan hjælpe med at holde motivationen til hjemmetræning oppe, er f.eks., hvis man er flere om det.

Hvis man er flere i husstanden, der kan holde hinanden op på at huske at få trænet, eller man måske har en træningsmakker på videochat, kan det være nemmere at få det gjort. Derudover er det smarte ved hjemmetræning også, at man kan gøre det foran fjernsynet – så man kan jo vælge at gøre det, hver gang ens yndlingsprogram kommer i fjernsynet.

One thought on “Hold dig sund med hjemmetræning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *