Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

SundhedVelvære

Indret soveværelset med det bedste og optimer søvnen

Noget af det allervigtigste for os mennesker er søvnen. Vi har brug for en god kvalitets søvn, for at kunne fungere optimalt i hverdagen, yde vores bedste på arbejdet og have overskud til familien i fritiden. Forskerne siger, at man som voksen har brug for mellem 6 og 8 timers god og uforstyrret søvn. Dette variere naturligvis lidt fra person til person.

For at få mest muligt ud af søvnen, er det vigtigt at man sover godt i sin seng. Den allermest optimale seng er en elevationsseng. Den kan indstilles efter den enkeltes sovepositioner modsat en almindelig seng, der blot er et fladt leje. Elevationssengen forbindes ofte med syge og gamle mennesker. Dette er en skam, da den er optimal for alle, ung som gammel.

En elevationsseng kan justeres til ens bedste soveposition

Har man eksempelvis behov for at hæve den øverste del af sengen lidt for at sove godt, så kan elevationssengen opfylde dette behov, i stedet for at man ligger i en flad seng og stopper den op med puder, som flytter sig om natten, og man så vågner med ondt i nakken eller ryggen.

Elevationssengen er den ultimative luksus i soveværelset, men den er meget mere end præstige. Elevationssengen er en investering i ens helbred og den gode søvn. Der findes mange forskellige modeller i mange forskellige prislejer. Man behøver derfor ikke at punge ud med en stor sum, for at få råd til den bedste seng.

Når det gælder indretningen af soveværelset, så er sengen det vigtigste element. Har man et budget som skal overholdes, så vil det være smartere at spare på designergenstande eller eksempelvis natbordene. Disse ting er smarte, men de har ikke en funktion på samme måde som en elevationsseng. Se de bedste elevationssenge i denne test.

Vælg den bedste eller få mest for pengene, når du køber elevationsseng

Et fedt element ved denne type seng er også, at man kan styre den med en fjernbetjening, mens man eksempelvis ser en god film. Nogle af sengene har også sengelys. Madrasserne er af bedre kvalitet end de almindelige senge. Nogle af dem har det populære Cooltex skum, som forbedre komforten. Andre har memory foam. Alt sammen den bedste kvalitet. Som bonus kan nogle elevationssenge endda styre med en iPhone.

Få inspiration til en make-over af soveværelset

Skal hele soveværelset have en make-over? Det er spændende at forny soveværelset. Det kan være, at man gerne vil have et andet lysindfald, eller at man bare trænger til en fornyet energi. Soveværelset er der, hvor man lader op til næste dag, så det er vigtigt, at rummet er rart og afstressende at opholde sig i.

Det er altid en god idé med rolige og varme farver i soveværelset, og så må der gerne være lidt lækkert at se på. Sørg for at have en god afskærmning for solen, så nattesøvnen ikke bliver forstyrret i de lyse sommermorgener. Det er altid lækkert at få lidt god inspiration til indretning af soveværelset, så man kan sammensætte det, der passer helt perfekt til en selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *