Velvære

Opnå ro og velvære med yoga

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Når du tænker på yoga, hvad kommer du så i tanke om? For mange mennesker vil billeder af bøjelige mennesker i gymnastikdragter, måske springe i øjnene. Selv om dette er en almindelig stereotyp, er yoga meget mere end blot en fysisk praksis. Faktisk er yoga en form for terapi, der kan hjælpe dig med at opnå fred og velvære både mentalt og følelsesmæssigt.

Så hvad er yoga?

Yoga er en fysisk og mental praksis, der opstod i Indien for over 5000 år siden. Ordet “yoga” kommer fra sanskritordet “yuj”, som betyder at forene eller integrere. Yoga er en måde at forene krop, sind og ånd på. Det kan bruges som en måde at forbedre den fysiske sundhed, det mentale velvære og den åndelige bevidsthed på.

Yogapraksis kan spores tilbage til Upanishads, som er en samling af vediske skrifter, der stammer fra 800-600 f.Kr. Upanishaderne lærer, at universet er sammensat af tre ting:

  • Brahman (den evige, uforanderlige virkelighed)
  • Atman (det individuelle selv)
  • Maya (illusion)

Ifølge Upanishaderne er Brahman den eneste sande virkelighed, og atman er en afspejling af Brahman i individet. Målet med yoga er at indse, at atman og Brahman er ét og det samme. Når denne erkendelse er opnået, bliver individet befriet fra kredsløbet af fødsel og død

Så hvorfor er yoga terapi for sjælen?

Udøvelse af yoga kan hjælpe dig til at opnå fred og velvære både mentalt og følelsesmæssigt. Den kan hjælpe dig med at komme i kontakt med dit inderste selv og med at se den verden gennem en anden optik. Når du opnår dette niveau af selvbevidsthed, kan du begynde at give slip på de ting, der forårsager stress og angst. Yoga lærer os at leve i det nuværende øjeblik og at acceptere os selv for den, vi er. Det er en måde at forbinde os med vores sande selv på og udvikle indre fred.

Hvis du leder efter en måde at opnå fred og velvære på, kan yoga være svaret. Yoga er en blid og fordomsfri praksis, og den kan skræddersys til dine behov. Yoga er en sikker og effektiv måde at forbedre din mentale sundhed på, og den kan praktiseres af alle uanset alder eller fitnessniveau.

Dyrk yoga online

Det lyder måske tosset, men du kan faktisk dyrke yoga online. Hvis du er helt ny, kan det være en god start at give introduceret til yoga, stillinger, vejrtrækninger og meget mere, af en erfaren yoga-instruktør. Hos yoga matha kan du lave online yoga, lige hvor det passer dig. Det vil sige, at du kan se yoga videoerne, lige når du har tid i kalenderen. Det kan være om morgenen, inden du tager på arbejde, det kan være om eftermiddagen i din frokostpause, eller om aftenen, når ungerne er puttet. Der er ingen undskyldninger for ikke at komme igang.

Kører du i for højt et gear?

Hvis du føler, at du ikke har tid til at slappe af, er presset på arbejdet på hjemmefronten eller bare føler dig brugt mentalt hver dag? Så bør du seriøst overveje at dyrke yoga. Yoga har mange gode fordele, hvis du ikke vil skifte job eller prioritere dine børn mindre. Yoga kan nemlig lære dig at mærke efter inde i dig selv, så du ikke bliver stresset.

Write A Comment