Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Sundhed

POLICE eller RICE ?

 

POLICE eller RICE ?

Noget nyt eller bare gammel vin på nye flasker

Et nyt begreb POLICE har set dagens lys. Men hvordan adskiller POLICE sig fra RICE ved sportsskader og andre akutte skader.

POLICE – Hvad er det ?

  • POLICE står for:
  • Protection
  • Optimum Loading
  • Ice
  • Compression
  •  

POLICE er således en simpelt set bare en mere moderne fortolkning af det gamle RICE koncept som mange kender fra tidligere.

De fleste som selv har dyrket sport praktiseret RICE ud fra princippet om at “Ro” (Rest) ikke betyder absolut ro men at man skal passe på området inden for genegrænsen.

. .

Er det så nok bare at bruge POLICE ?

 

Nogle skader håndteres fint efter POLICE. Ind imellem er skaden dog så stor eller aflastning over tid ej nok til at løse problemet. Det er derfor oplagt at søge hjælp hos kompetent fagperson som f.eks. kiropraktor. Mange kiropraktorer er erfaren inden for undersøgelse og behandlingen af sports- og idrætsskader.

Hos Kiropraktorerne Johan&Jørgensen er vi eksperter i sports- og idrætsskader. Vi har igennem mange år undersøgt og behandlet mange udøvere, lige fra motionisten til eliteudøveren.

Vi har mulighed for at lave ultralydsscanning hvis nødvendigt for at vurdere omfanget af dine skader, samt lægge en ordentlig plan for tilbagevendelse til sport og fysisk aktivitet.

Sportsskader eller ej ?

Alle akutte skader er selvfølgelig ikke betinget af sport, men selv moderat fysisk aktivitet kan give skader sammenlignelig med dem som ses ved sport

Der hvor forskellen dog oftest er størst er efter den akutte fase er overstået og motivationen, den fysiske formåen mm for at vende tilbage til normal fysisk aktivitet. Det er oplagt der er forskel på niveauet og behovet for genoptræning og øvelser for elite motionisten og den ældre.

Sikkert er det dog at vi tager alle skader og smerter lige alvorlig og vi vil gøre vores bedste for at hjælpe tilbage til normal funktion i dagligdagen – om det er tilbage til banen eller evnen til at gå ned og handle uden gener.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *