Ikke-kategoriseret

Rygcrawl – den foretrukne svømmeform for trætte triatleter, dykkere og konkurrencesvømmere

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Der er enormt mange, som benytter sig at denne fabelagtige teknik – nemlig Rygcrawl. Det er ikke for sjov. Faktisk er det en af de svømmeformer, som sparer mest muligt på energien, hvis du er træt.

I dette indlæg kommer vi ind på flere tilfælde, hvor rygcrawl kan være rigtig smart at benytte. Det kommer til at dreje sig både om triatleten, som er blevet lidt træt i vand og har brug for 30 sekunders pusten for at komme tilbage i løbet.

Det kommer også til at handle om konkurrence-svømmeren og han eller hendes sports svømmeri i bassinet. Her handler teknikken ikke så meget om at slappe af. Her er svømmeren nok bare egentligt blot begrænset og eller tvunget ud i at benytte netop denne teknik.

Vi skal også snakke lidt om dykkeren, som efter et langt dyk benytter sig af en svømme teknik på ryggen. En teknik der nemlig minder meget om Rygcrawl.

Træt til triatlon

Du har måske selv forsøgt dig med et triatlon i din spæde ungdom. Måske har du ikke. Men alle, eller hvertfald næsten alle har da forsøgt sig med svømning. Hvis du har, så er du med stor sandsynlighed allerede blevet bekendt med teknikken Rygcrawl.

Selvom man ser alle de proffessionelle triatleter tordne afsted med den normale crawl, så er der faktisk også mange af os (mig selv inklusiv) bagstoppere der ind i mellem tyer til en god gammeldags rygcrawl.

Vi bilder ofte os selv ind, at det er fordi vi ikke har triatlon udstyret i orden, som du i øvrigt kan købe på rygcrawl.dk, eller hvertfald læse information omkring her. Og det er altså en god idé inden man beslutter sig for at købe noget som helst udstyr til triatlon.

Specielt når det kommer til det udstyr du skal bruge i vandet.

Dykkerudstyr og en god rygcrawl

Hvis du ikke har jordens besdte dykkerudstyr, så vil du med god sandsynlighed skulle ty til en rygcrawl.

Hvertfald hvis din BCD ikke lige gider fyldes helt med luft. Så er det bare hurtigst muligt om på ryggen og så sparke godt til med benene. Det kan du så kombinere med en god gammeldags armtag.

Når du har dykkerudstyr på og er fuldstændig pakket ind i grej, så vil det dog oftest være svært at foretage svømmetag og du kan blive nød til at vælge nogle andre svømmeteknikker i vandet.

Du kan dog også købe bådudstyr (på rygcrawl.dk) som kan være behjælpelig med at finde din lokation hurtigere og derved kan du undgå så meget svømning på ryggen efter dine dyk.

Write A Comment