Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Velvære

Selvkærlighed er en livsstil

Selvkærlighed er en livsstil, og hvis du føler, at du mangler selvkærlighed, kan det være, at du aktivt skal gøre noget for at få oplevelsen og følelsen af selvkærlighed i hverdagen. Det er nemlig et aktivt tilvalg, du er nødt til at prioritere, for at du kan føle det samt være midt i det. Det er altså ikke noget, der kommer af sig selv, og derfor er det de små eller større ting, du gør for dig selv, der skaber forskellen.

For mange involverer selvkærlighed alkohol på en eller flere måder. I denne artikel kan du læse om, hvorfor alkohol kan være farligt, og hvorfor vi, blandt andre ting, forbinder det med selvkærlighed.

Når vi fejrer livet og vores kærlighed til os selv

Paradoksalt nok kan man sige, at selvkærlighed for nogle netop også er nydelsen ved et godt glas vin, eller fejringen af livsbegivenheden med champagne eller andet alkohol. Det er paradoksalt, da man skal passe på sit alkoholforbrug. Det kan ende med et alkoholmisbrug, men der er alligevel en balance mellem misbruget og det aktive valg ved nydelse med alkohol. Vores kultur dikterer nødvendigvis ikke nydelse, når vi tænker på alkohol.

Få hjælp til dit alkoholforbrug

Hvis du aktuelt har et alkoholproblem, kan du finde alkohol behandlingssteder her. Der findes flere forskellige muligheder, og du har altid, i alle døgnets timer, mulighed for at ringe anonymt ind, hvis du føler, at problemet har steget dig over hovedet. Det er nemlig vigtigt at snakke med andre, og mange er så langt ude, at de kun med hjælp fra andre har mulighed for at slippe ud af alkoholens tåger.

Skal du for altid holde dig fra alkohol?

Det er som sådan ikke noget enkelt spørgsmål. Hvis du er kommet ud af et misbrug, kan det være, at du heldigvis har fået alkohol så meget på afstand, at du ikke kunne drømme om at røre en flaske igen. Og det skal du bare holde fast i, for der er nemlig risiko for at falde i igen, hvis du først får smag for alkohol igen.

Helt omvendt, som vi har nævnt længere oppe, er der andre, der formår at leve med alkoholen med et fornuftigt forbrug. Det betyder, at de kan nyde et lille glas vin en gang i mellem, som er noget af det, der netop bidrager til oplevelsen af selvkærlighed og forkælelse. Men alkohol er langt fra den eneste løsning, du skal overveje, når du vil opsøge selvkærlighed. Derfor kan selvkærlighed aldrig blive en undskyldning for at drikke alkohol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *