Sundhed og Sjæl

Alt om bedre velvære, sygdom og erotik

Ikke-kategoriseret

Tips til anvendelse af piktogrammer

Piktogrammer, også kaldet ikonografi, er en type visuelt sprog, der bruger symboler og abstrakte former til at repræsentere ord og sætninger. De kan bruges til mange formål, men et af de mest almindelige formål er til børn med autisme. Når piktogrammer anvendes i klasseværelset eller i hjemmet, hjælper de disse børn med at kommunikere bedre med andre ved at give dem mulighed for at bruge billeder i stedet for verbalt sprog. I dette blogindlæg vil vi diskutere, hvad et piktogram er, og hvordan det kan gavne dig!

Hvad er et piktogram?

Et piktogram er en type visuelt sprog, der bruger abstrakte former og symboler til at repræsentere ord og sætninger. De bruges på mange forskellige områder, f.eks. i markedsføring i brugsanvisninger til maskiner eller sundhedsprodukter som f.eks. lægemidler (figuren nedenfor), vejskilte og trafiksignaler (figuren nedenfor) og endda i børnebøger.

Hvem kan bruge billedet ?

Piktogrammer kan bruges af alle, men de er især nyttige for børn med autisme. Piktogrammer hjælper disse børn til at kommunikere bedre med andre og til at forstå instruktioner eller meddelelser. Det skyldes, at piktogrammer anvender symboler, som er lette for børn at forstå, mens verbalt sprog kan være svært for dem at behandle.

Piktogrammer fra Picotboards.dk er whiteboards, hvor man selv kan skræddersy et passende piktogram, for dit barn. Hvis dit barn har autisme, eller bare svært ved at fungerer uden rammer og struktur, så kan en piktogramtavle være særlig nyttig. For igennem piktogramtavlen kan man skabe et visuelt billede af barnets hverdag ved hjælp af piktogram-symboler. På den måde vil barnet kunne se, hvad dagen byder på, og hvor lang tid der er sat af til hvor enkel aktivitet. Det skaber tryghed, struktur og ro.

Hvad er autisme?

Autisme er en udviklingsforstyrrelse, der påvirker den måde, en person kommunikerer og interagerer med andre på. Det kan også påvirke den måde, de ser verden omkring dem på. Børn med autisme kan have problemer med det talte sprog, social interaktion og sansebehandling. De kan også gentage visse adfærdsmønstre eller have svært ved at tilpasse sig nye situationer. Piktogrammer kan hjælpe disse børn med at overvinde nogle af disse udfordringer.

Lær, hvordan man bruger piktogrammer til autisme her

Picotboards giver dig mulighed for at oprette din egen personlige piktogramtavle på deres hjemmeside, så du kan skræddersy den perfekt til dit barns behov! Du skal blot vælge mellem en række forskellige symboler og tilføje dem på en eller flere tavler afhængigt af dit barns behov. Læs mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *